Meister lisab tööle muheda sõnumi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Koera eest õues võib ju mitut moodi hoiatada,” ütleb Harri Künnapas.
”Koera eest õues võib ju mitut moodi hoiatada,” ütleb Harri Künnapas. Foto: Urmas Luik

Nelja-aastane Maali surub pika nina sügavalt kaussi, laseb krõbinad hammaste alt läbi ja jääb siis oma peremehele siiraste silmadega otsa vaatama, et ehk pudiseb veel midagi koonu ette. Taksi söögi- ja joogianum on kõrvuti tugeval puitalusel, mida kaunistab koerapilt.

See on siinse majaomaniku Harri Künnapase looming, puiduga hakkas mehaanikuks koolitatud mees tegelema aastat neli tagasi, kui avariis kannatada saanud tervis ei lubanud tal enam endistviisi rabada. Puutöö muutus hobiks, mis paljastas ka seni varjatud kunstiande.

“Puutööd ei ole ma õppinud, aga huvi oli. Alustasin lõikelauaga, proovisin ühte ja teist, vaikselt hakkas oskus tulema. Jälgisin, kuidas meistrid teevad, õppisin internetist puidulõiget,” seletab Harri, näidates imeliste, nagu 3D lillesisselõigetega riidenagisid ja tualettpaberi rullihoidjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles