Evald Kukk: Pärnamägede liiklussõlme ei tohi nii jätta!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja Evald Kukk peab liikluskorraldust Pärnamägede uue kohviku juures ohtlikuks ja paneb maanteeametile südamele, et seda suvehooajaks, mil liikvel palju lastega peresid, nii ei jäetaks.
Lugeja Evald Kukk peab liikluskorraldust Pärnamägede uue kohviku juures ohtlikuks ja paneb maanteeametile südamele, et seda suvehooajaks, mil liikvel palju lastega peresid, nii ei jäetaks. Foto: Urmas Luik

5. jaanuaril avati ometi kaua­oodatud pagariäri, mis asub Pärnu asula lõputahvlist 6,3 kilomeetri kaugusel Riia pool. Varem pagariäri avada ei saadud, sest liiklusolukord seda ei lubanud. Pika ponnistuse peale tehti siiski valmis mingi jabur lahendus, mis absoluutselt ei vasta liiklusohutuse tingimustele ega nõuetele.

Pagariäri hoone asub pika väliskurvi keskel, millel on lubatud sõita tunnikiirusega 90 kilomeetrit. Väga ohtlik ja halb projektlahendus. Riia poolt tulijatele on tehtud küll kaks rada, millest parempoolsest saab ohutumalt pagariäri ette, väikesele parkimisplatsile pöörata. Suvel, turismihooajal seal kindlasti kõikidele kohti ei jätku. Nii peavad külastajad riskima, et sinna pääseda. Eriti ohtlik on Pärnu poolt tulijatele. Neile on tehtud küll mingi parkimistsoon vahetult seotuna peateega, pagariäri vastas üle tee, kuid sinna ei mahu üle viie-kuue sõiduauto või mahub ainult kaks turismibussi või üks reka. Sellele platsile on ära mahutatud veel liinibusside peatuski!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles