Martin Laine: Kooreriisujad rahakraani juures

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui uurida nimekirja PRIA toetustest, jääb kriipima kaks murekohta: raha on sattunud vahel tõesti inimestele, kes ise seda jagavad (või nende sugulastele, sõpradele, naabritele, äripartneritele) ning toetust on kohati jagatud ikka müstiliselt mõttetutel ettekäänetel.
Kui uurida nimekirja PRIA toetustest, jääb kriipima kaks murekohta: raha on sattunud vahel tõesti inimestele, kes ise seda jagavad (või nende sugulastele, sõpradele, naabritele, äripartneritele) ning toetust on kohati jagatud ikka müstiliselt mõttetutel ettekäänetel. Foto: Tairo Lutter

Kui uurida nimekirja põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) toetustest, jääb kriipima kaks murekohta: raha on sattunud vahel tõesti inimestele, kes ise seda jagavad (või nende sugulastele, sõpradele) ning toetust on kohati jagatud ikka müstiliselt mõttetutel ettekäänetel.

Pärnu praeguse abilinnapea Siim Suursilla sel nädalal paljastatud vägitükkide hulka jäi PRIA 200 000eurose rahasüsti toel ehitatud Saulepi rannamaja. Ilus ja uhke maja rajati ettekäändel, et seal hakatakse korraldama koolitusi kaluritele. Projekti nimetati kõlavalt “koostöökeskuseks”.

Sisuliselt tähendas see, et aastas korraldati küll moe pärast mõni koolitus, kuid muul ajal on tegu puhkekeskusega, mida igaüks võib suvaliseks läbuks välja üürida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles