Krossisõitjad avavad hooaja Taali rajal

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukihutamine jäisel krossirajal nõuab sõitjatelt külma närvi ja kindlat kätt.
Võidukihutamine jäisel krossirajal nõuab sõitjatelt külma närvi ja kindlat kätt. Foto: Pille Russi

Sõiduautode Erki Spordi superkrossi karikasarja 26. hooaeg saab avalöögi eeloleval pühapäeval Taali rajal.

"Hooaja kalenderplaanis oli meil esimene etapp kavas korraldada jaanuari viimasel nädalavahetusel Tallinna hipodroomil, paraku tuli sulailmade tõttu see võidusõit ära jätta," selgitas Erki Spordi pealik Eiki Eriste. "Taali krossirajal kannatab kihutada küll ja nii võtsimegi vastu otsuse alustada hooaega seal."

Eriste sõnutsi algab võistluspäev kvalifikatsioonisõitudega, seejärel on igale masinaklassile kavas kaks seitsme ringi pikkust poolfinaali ja etapivõitjad selguvad üheksa ringi kestvates finaalides. Superkrossi arvestuses võisteldakse viies arvestuses: 12–17aastased noored, esivedu, tagavedu, 4WD vabaklass, rahvakross. Eesti ja lähinaabrite krosskardisõitjad jahivad Taalis Eesti karikasarja punkte.

Tavakohaselt lõpetab võistluspäeva superfinaal, kuhu pääseb iga masinaklassi kaks kiiremat. Sel aastal on superkrossi sarjas kümme osavõistlust, neist kolm sõidetakse Taali rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles