Tulevikku vaatav uuring lubab Kaubamajakasse kino

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamajaka taha kavandatava juurdeehituse esimesele korrusele tulevad kaubanduspinnad ja teisele meelelahutuspaigad.
Kaubamajaka taha kavandatava juurdeehituse esimesele korrusele tulevad kaubanduspinnad ja teisele meelelahutuspaigad. Foto: Urmas Luik

Pärnu Kaubamajakas kavandab laiendust, mille teisele korrusele on plaanis meelelahutuskohad ja kuhu kaalutakse kino rajamistki. Linna­valitsus andis nõusoleku tänu uuringule, mis vaagis Pärnu käekäiku tulevikus, kui sünnib teinegi kesk­linnaga konkureeriv meelelahutust pakkuv keskus.

Kaubamajaka juht Ivar Pinsel sõnas, et kui kunagi tähendas ostukeskus ainult kauba müümist, siis tänapäeval kuuluvad ostlemisega vältimatult kokku teenindus, restoranid ja meelelahutus. Pinseli teatel käib praegu laienduse projekteerimine ja kestavad läbirääkimised rentnikega.

Linnaplaneerijatel tekkis aga mure, ega Kaubamajaka arendus kesklinna välja ei sureta. Pärnu linna­valitsuse planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel möönis, et teise kino lubamine meeldib kindlasti inimestele, kuna valik laieneb ja konkurents langetab pileti hinda, aga linna arengu seisukohalt tuleb hinnata selle mõju linnaruumilegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles