Põhjamaine iludus, kes meenutab papagoid

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karl Adami

Sotsiaalmeedia on nii mõneski mõttes tänuväärne. Küllaltki lihtne ja mugav on nii püsida ühenduses sõprade ja sugulas­tega kui leida kadunuid, olgu need siis inimesed või koduloomad. Hiljuti jäi silma mulle Pärnust tehtud postitus, millel ilutses siidisaba.

Näiliselt külmetavale siidisabale otsiti omanikku, sest ta meenutas välimuselt mõnda eksootilist sulelist. Õnneks võttis postituse all sõna mitu inimest, kes teadsid, et tegu polnud troopikast pärit papagoi, vaid põhjast tulnud ränduriga.

Mitmel pool viristajaks kutsutud siidisaba paistab tõepoolest silma kui haruldus. Need külmalinnud on ehedad põhjamaised iludused. Siidisaba on kuldnokasuurune lind siidja punakashalli sulestiku, kirevate tiibade ja saba ja suletutiga peas. Siidisaba sulestiku põhitoon on valdavalt hallikas, kuid pea ümbruses ja kõhu all seguneb sellesse vanaroosat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles