Põhja-Pärnumaa vallal tuleb vapi ja lipuga oodata (1)

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Põhja-Pärnumaa vald peab lipu­ ja vapiga veel ootama. Kuigi sümboolikakonkursile esitati 25 tööd, millest eelmine komisjon valis sobivaima kavandi, ei kooskõlastanud riigikantselei seda heraldikanõuete eiramise pärast.

Vallavolikogu kultuuri- ja spordikomisjoni esimees Tarmo Lehiste sõnade kohaselt vaatas tema juhitav komisjon kõik mullu 1. septembriks esitatud kavandid uuesti üle ja valis oma hinnangul neist parima ja saatis töö märgusõna “Alfons-2” (pildil) riigikantseleile kooskõlastamiseks.

“Palusime kunstnikul kavandit veidi muuta, enne kui selle edasi saatsime,” seletas Lehiste.

Vändra alevi ja valla ning Tootsi ja Halinga valla ühinedes seati sümboolika kujundamise tingimuseks, et vapikilbil oleks Tootsi mänd ning Halinga ja Vändra valla sümbolina karu, mis on Pärnumaa vapi ja lipu põhielement.

 Ühinemislepingu järgi on uue sümboolika valmimiseni kasutusel Halinga valla vapp, mis ongi Põhja-Pärnumaa kodulehe päises. Selle vapi ülaosas on musta karu pea ja all kolm sinist pärlikarpi. Kujutis sümboliseerib Pärnumaad ja apostel Jakobust.

Sümboolikakonkurss nurjus Lääneranna vallaski, sest esitatud kavand ei vastanud heraldikanõuetele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles