Sirje Nõmm: Linnaarhitekt, ehk arvutaks veidi!

Sirje Nõmm
, KÜ Jannseni 4 esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jannseni tänava kortermajade elanikud pelgavad, et Rimi arendus võib tuua nende territooriumile ebasoovitavaid parkijaid
Jannseni tänava kortermajade elanikud pelgavad, et Rimi arendus võib tuua nende territooriumile ebasoovitavaid parkijaid Foto: Urmas Luik

Elan juba 24 aastat Jannseni tänava kortermajas, sellest 15 aastat olen olnud korteriühistu juht. Meie elamute juures valitseb parkimisprobleem: elanikel on autod­, aga parkimiskohti ei jagu.

Oleme märgistanud oma elamu parkimiskoha kolme märgiga: peatumise keeluala, välja arvatud KÜ Jannseni 4 kirjalikul loal ja kõige all on teisaldamise märk. Oleme juba praegu hädas parkijatega, kes poe ette parkima ei mahu ja tulevad üle tee meie elamute juurde.

Kiidukõnes Rimi uuele detailplaneeringule ütleb linna­arhitekt Henri Eessalu, et Pärnule ei ole omane ameerikalik linnaruum laiade tänavate ja parkimisväljadega. Olen sellega 100 protsenti nõus. Aga just Rimi­ puhul minnakse avatud parkimisruumi vähendamisest mööda, selmet näpsatakse Uus-Sauga tänava parkla, mida praegu kasutavad avalikku haridus-, tervishoiu- ja sotsiaalteenust pakkuvad asutused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles