40aastane naine läks kolmandat korda 10. klassi

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Tuhkanen endale enam vabandusi ei luba ja käib usinalt koolis. “Kas nüüd või mitte kunagi!” lausus ta kindlameelselt.
Merike Tuhkanen endale enam vabandusi ei luba ja käib usinalt koolis. “Kas nüüd või mitte kunagi!” lausus ta kindlameelselt. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti Keskerakonna Pärnu linna arendusjuhi, 40aastase Merike Tuhkaneni koolitee jäi aastaid tagasi pooleli Vana-Vigala kutsekeskkooli 10. klassis. “Alustasin, aga koduse olukorra tõttu jäi kool pooleli,” nentis Tuhkanen. “Mingi aeg alustasin Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis käimist, siis kui kool asus veel Raekülas. Kuid kahjuks jäi seegi pooleli, sest tööl ei võimaldatud koolipäevadeks end vabaks võtta.” Tuhkanen ei ole takistustest hoolimata alla vandunud ja pürib nüüd taas, juba kolmandal katsel gümnaasiumi lõputunnistuse poole.

Arendusjuhi süda kripeldas keskkooli lõpetamata jätmise pärast ja ta mõtles koolile tihti. “Kogu aeg oli mõte, et nüüd lähen ja alustan uuesti, aga muudkui viivitasin selle ettevõtmisega. Leidsin vabandusi. Küll olid lapsed väikesed ja seetõttu ei soovinud minna. Mingi aeg mõtlesin, miks mul seda üldse vaja on,” selgitas Tuhkanen.

Otsustava sammu tegi Tuhkanen eelmisel aastal, kui pani end kirja täiskasvanute gümnaasiumi ettevalmistuskursustele. “Registreerisin väga suure ärevusega, et kas ikka saan hakkama ja kas ikka lähen. Kooli läksin selle mõttega, et kas nüüd või mitte kunagi,” seletas arendusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles