Osavaldades avatakse kodanikele üks aken (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse osavallamajas on esimene ametnik, kes rahvaga asjatoimetustes kokku saab, infospetsialist-registripidaja Riita Lillemets või osavallajuhataja Kuno Erkmann.
Paikuse osavallamajas on esimene ametnik, kes rahvaga asjatoimetustes kokku saab, infospetsialist-registripidaja Riita Lillemets või osavallajuhataja Kuno Erkmann. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius lubas osavallakeskusteks nimetatud kunagistes vallamajades avada kodanikele­ akna, mille kaudu saab inimene alustada kõigi 155 omavalitsustes pakutava avaliku teenuse menetlemist.

Seda ka siis, kui osavallakeskuses vastav spetsialist puudub. "Tegu on Euroopaski heaks kiidetud niinimetatud ühe akna süsteemiga, mis tagab kodanikele asjaajamise algatamise ühes kohas, ühe ja sama omavalitsusametniku juures, ilma et inimene peaks otsima suures oma­valitsuses vastava ala ja pädevusega spetsialisti,” lubas Kosenkranius. “Selleks on kõigis kolmes Pärnu osavallas infospetsialist-registripidaja, kes kodanikke esmalt kuulab, aga ka osavallakeskuse juhataja, kes peab olema universaalne, linnavalitsuse struktuuri ja asjaajamist hästi tundev spetsialist.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles