Virve lapselaps soovib Kihnu spaa rajada

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu merevärava lähedal Õmbluse katastriüksusel konutab kunagise Pärnu Kaluri kolhoosi õmblustööstuse hoone, mis abitootmisena andis saare naistele aasta läbi tööd.
Kihnu merevärava lähedal Õmbluse katastriüksusel konutab kunagise Pärnu Kaluri kolhoosi õmblustööstuse hoone, mis abitootmisena andis saare naistele aasta läbi tööd. Foto: Urmas Luik

Ärksa Kihnu Virve veel ärksamatel lastelastel on mõte rajada Lemsi külla majandiaegse õmblustsehhi asemele aasta ringi tööd andev toitlustus-majutusasutus. Sellekohane OÜ Vurri ettepanek on registreeritud Kihnu vallamajas ja volikogu päevakorda jõuab eeldatavasti märtsikuus Õmbluse katastriüksuse ja lähiala detailplaneeringu algatamise arutamine.

Vurri juhatusse kuulub Raina Kiviselg, kes ongi Kihnu Virve lapselaps. Veidi alla poole hektari suurusele alale Lemsi külas on plaanis ehitada pea 40kohaline spaahotell, restoran ja konverentsiruum. Detailplaneeringu algatamisest ja planeeringu eelnõu koostamisest seadusest tulenevaid avalikustamise etappe läbides võib ajakava järgi jõuda volikogu detailplaneeringu kehtestamiseni tuleval kevadel. Alles siis saab ettevõtja hakata mõtet teoks tegema.

Õmbluse katastriüksuse kaas­omanikud on Marta Vambola ja Reena Vart, kes annavad oma osa tasuta rendile­, et ühine äriplaan õnnestuks. Vana-Lossi katastriüksuse omanik on Raina ja Reena vanaema Virve-Elfriide Köster ja Vurr soovib planeeringuala selle kinnistu võrra suurendada, et rajada kavandatud hooneni juurdepääsutee ja parkla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles