Aino Siebert: Sündsate ülestõus

Aino Siebert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa parempoolsete meeleavaldus Karlsruhe lähedases väikelinnas Kandelis.
Saksa parempoolsete meeleavaldus Karlsruhe lähedases väikelinnas Kandelis. Foto: Aino Siebert

Kandel Reinimaa-Pfalzi liidumaal on koht, kuhu turistid tavaliselt ei satu. Karlsruhe ligidal, Saksa- ja Prantsusmaa piiri lähedases linnakeses kolades on võimatu mitte märgata pfalzlaste külalislahkust.

Raske on uskuda, et 27. detsembril 2017 tappis Afganistanist tulnud asüülitaotleja siin 15aastase koolitüdruku. Prokuratuuri hinnangul on tegu mõrvaga, sest poiss, kes enda andmetel on niisama vana kui tema ohver, on ostnud tapariista vahetult enne veretööd. Bild-Zeitungile antud intervjuus rääkisid hukkunud Mia vanemad, et nad kohtlesid Abduli nagu oma poega. Kui nende tütar lõpetas suhte, olevat poiss muutunud armukadedaks. Nüüdseks on isa asetanud kahtluse alla tapja vanuse. Iga mängib kohtus suurt rolli, sest alaealisi karistatakse leebemalt.

Pärast parempopulistliku partei Alternatiiv Saksamaale (AfD) pääsemist Bundestagi on uusnatsid ja parempopulistid rivistuma hakanud. Nende poliitilised arusaamad põhinevad emotsioonidel. Miagi mõrva kasutavad nad enda huvides ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles