Sõpruskoolide tegus päev Raeküla koolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruskoolide tegus päev Raeküla koolis.
Sõpruskoolide tegus päev Raeküla koolis. Foto: Erakogu

Kolm mereäärset kooli – Muhu põhikool, Laulasmaa kool ja Pärnu Raeküla kool – teevad pidevat koostööd juba seitsmendat aastat. Koos tegutsetakse kooli juhtkondade, õpetajate, õpilasesinduste ja õpilaste tasandil.

Septembris, mil juhtkondade kohtumisel planeeritakse ühistegevus kogu õppeaastaks, otsustasime, et seda aastat tähistame Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähe all ja üks ettevõtmisi on kolme kooli õpilaste kontsert kõigis neis koolides.

Esimene kontsert toimus Raeküla koolis.

Juba hommikul saabusid külaliskoolide õpilasesinduste liikmed, et osaleda koolituspäeval. 25 osalejaga päev algas atraktiivse tutvumismänguga. Raeküla kooli õpilasesinduse esimehe Milena Simane eestvõttel otsiti vastust küsimusele, kelle asi on minu motivatsioon. Tõdeti, et kõige väiksematki ideed on arukas arutada ja siis koos ellu viia. Kordaminekuks vajatakse sageli sponsorite abi ja nende poole õige pöördumine on väga suur eeldus positiivse vastuse saamisel.

Raeküla kooli lõpetanu Rudolf-Gustav Hanni jagas kogemusi, mida ta omandas õnnestunud ettevõtmisest Raekülas ja Pärnus ning ämbrisse astumistest, mis aitasid tal veel enam õppida. Vilistlase esinemisest jäi kõlama mõte: olge õpihimulised ja õppida on võimalik kõigest, milles osalete või mida koguni juhite.

Pärast lõunat suundusid õpilasesindused Pärnu muuseumi, kus neid ootasid muuseumimängud. Samal ajal saabusid kooli ette bussid külalisesinejatega, et valmistuda õhtuseks kontserdiks. Kell 18 täitus Raeküla Vanakooli keskuse uute lühtritega kaunis saal suurte ja väikeste kuulajatega ja algas ühiskontsert "Kallis on maa, kus elame!".

Esimesena esines Muhu kool, keda esindas 6. klassi rahvapilliansambel õpetaja Leena Peegli juhendamisel. Kaunid Muhu rõivad, muhe huumor ja rahvalikud viisid eri Eesti paigust – nii saab iseloomustada muhukate esitatut.

Teisena astus püünele Laulasmaa kool. Mitmekesine kava ja numbrite esitamise kõrge taseme tagasid õpetajad Aala Kraaner ja Sille Ojastu.

Viimasena astusid üles meie kooli mudilas-, poiste- ja lastekoor ning 1.b klassi tantsurühm. Karl-Martin Leppnurm esines kitarril ja saatis ühendkoori käsikelladel. Tubli töö tegid kollektiivide juhid õpetajad Tiiu Künnapas, Sirle Sikk ja Tiiu Pärnits.

Kontsert lõppes lauluga "Mu isamaa armas" ja oligi möödunud pikk ja väsitav, kuid väga kasulik ja toredaid tegevusi tulvil päev ning emotsionaalne ja südamlik kontsert. Teoks oli saanud 100. aastapäeva vääriline sündmus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles