Merilin Cherry: Keskhariduseta arendusjuht?

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fakt, et Merike Tuhkanen töötab kohaliku Keskerakonna arendusjuhina, kuid tal ei ole lõpetatud keskharidust, tekitas lugejates küsimusi.
Fakt, et Merike Tuhkanen töötab kohaliku Keskerakonna arendusjuhina, kuid tal ei ole lõpetatud keskharidust, tekitas lugejates küsimusi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Nädala alguses kirjutasin artikli kolmest naisest, kes otsustasid gümnaasiumis või kutsekoolis katkenud kooliteed täiskasvanute gümnaasiumis jätkata. Üks neist on Eesti Keskerakonna Pärnu linna arendusjuht Merike Tuhkanen. Esiti olin mina nagu paljud teisedki üllatunud: kuidas saab erakonna linna arendusjuht olla keskhariduseta? Aga siis hakkasin teema üle diskuteerima.

Kõigel on põhjus. Nii leidus Tuhkanenilgi põhjusi, miks koolitee pooleli jäi. Aga hoolimata sellest on ta tegus inimene, kellele arendusjuhi ametikoht usaldati. Kuna minu ema on samuti Keskerakonna liige ja linna haridus- ja kultuurikomisjoni esimees, uurisin, mida tema olukorrast arvab. “Merike on aktiivne organisaator, hea suhtleja, õppimisvõimeline ja arenev. Just selline nagu üks arendusjuht peab olema. Tema amet ei nõua tippjuhiks olemist, vaid ta peab oma ametis väga hästi toime tulema, olema uuendusmeelne, pidevalt uusi asju õppima. Sellega on Merike suurepäraselt hakkama saanud,” kiitis ta. Nõustun, sest usun siiralt, et isikuomadused on palju olulisemad kui diplom või kraad.

Hakkasin mõtlema enda keskkooliajale ja sellele, kui palju ma õpitust veel mäletan. Suure tõenäosusega peaksin minagi ettevalmistus­kursustele minema, kui mul tuleks taas sooritada mõni gümnaasiumiastme matemaatika kontrolltöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles