Mees lüpsis omavalitsusi aastaid

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Pärnu ja Audru ühinesid haldusreformi käigus, esitab raad tsiviilhagi süüdimõistetult varasemale naabervallale tekitatud kahju sissenõudmiseks. Niisiis nõuab Pärnu linnavalitsus 11 298 euro ja 99 sendi hüvitamist.
Kuna Pärnu ja Audru ühinesid haldusreformi käigus, esitab raad tsiviilhagi süüdimõistetult varasemale naabervallale tekitatud kahju sissenõudmiseks. Niisiis nõuab Pärnu linnavalitsus 11 298 euro ja 99 sendi hüvitamist. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Mees nööris aastaid Pärnu linna ja Audru valda, pettes omavalitsustelt välja tuhandeid eurosid. Kelmuse teeb häbiväärsemaks asjaolu, et see raha oli ette nähtud puudust kannatavate inimeste toetamiseks. Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Aika Kaukver nentis, et nii ulatuslikku petuskeemi talle varasemast ei meenugi.

Võimalik, et kui politsei poleks juba alustatud kriminaalasja uurides tunamullu nende poole pöördunud, ei oleks omavalitsused 2011. aastal alustatud kelmuse jälile jõudnudki. “Sel ajal me veel ei teadnud, mis on kriminaalasja sisu­ ja milles kodanikku kahtlustatakse,” kinnitas Kaukver.

Uurijad tahtsid teada, kas Vladimir Tšetško nimeline mees on esitanud alates 2011. aastast sotsiaalosakonnale toimetulekutoetusi taotledes käsitsi kirjutatud arveid. Nad palusid väljastada algupärased dokumendid.

Kolm kuud hiljem said ametnikud kinnituse, et neid on aastaid haledalt tüssatud. Eelmisel nädalal jõustunud Pärnu maakohtu otsuses on toodud lagedale 169 episoodi, kus 32aastane Tšetško loob tegelikest asjaoludest vale ettekujutuse ja täidab selle arvelt oma kukrut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles