Peeter Krimm: Metsasõja pärlid

Peeter Krimm
, metsaomanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsade raiumise teemalised kirjutised lehes tõestasid, et sageli on metsade kaitseks kirjutajate teadmised valdkonnast napid.
Metsade raiumise teemalised kirjutised lehes tõestasid, et sageli on metsade kaitseks kirjutajate teadmised valdkonnast napid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vastukaja üle oma vastavateemalisele loole olen üllatunud­, meelitatud ja tänulik.

Tõsise loodusemehena tunnistab Karl Adami veiderdamata, et tal ei ole metsade raiumise kohta ühest vastust. Huvitava teemana mainib Adami öko­loogilisi kooslusi, mis on arenenud paljude puupõlvkondade jooksul, aga jätab täpsustamata, mida­ konkreetselt silmas peab. Puupõlvkondadega on kindlasti seotud seened, kahjurid ja bakterid. Ühtegi neist ei õnnestu lageraiega­ hävitada. Vastupidi, kahjurid ja bakterid ei jää kunagi pidulikule söömale hiljaks.

Loomad ja linnud kohanevad oludega ja üsna kiiresti. Miks mulle tundmatu suur lind laulab igal kevadel oma armulaulu hoolimata sellest, et temast 50 meetri kaugusel saagi täristatakse? Miks teine suur lind ei jäta oma pesa maha, kui teineteisega paari meetri kauguselt tõtt vaatame?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles