Riiklik matusetoetus: palju juttu, vähe villa

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse sotsiaal­osakonna juhataja Aika Kaukver saatis sotsiaalministeeriumisse päringu, milles soovib selgust matusetoetuse segadusse.
Pärnu linnavalitsuse sotsiaal­osakonna juhataja Aika Kaukver saatis sotsiaalministeeriumisse päringu, milles soovib selgust matusetoetuse segadusse. Foto: Urmas Luik

Detsembris teatas sotsiaalministeerium, et toetab uuest aastast jõustuva seadusemuudatusega kõikide lahkunute matuse korraldamist 250 euroga. Kuna aga toetuse maksmise tingimusi määravad omavalitsused, ei pruugi paljud abivajajad tegelikult saada sentigi.

Sellise olukorra on tinginud mõne omavalitsuse matusetoetuse maksmise regulatsiooni lisatud säte, mille kohaselt antakse toetust vaid sellise isiku sängitamiseks, kelle viimane elukoht vastav haldusüksus oli.

Veebruari esimesel päeval tegi Pärnu sotsiaalosakond ministeeriumile päringu. Selles paluti hinnangut, kas sotsiaalhoolekande seadusega kooskõlas on otsused, millega omavalitsus jätab elanikule abi osutamata vaid põhjusel, et toetust taotletakse lähedase matuseks, kelle viimane aadress oli kogemata vales omavalitsuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles