Alo Tomson: Käsen, poon ja lasen

Alo Tomson
, projektijuht, Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ermistu järve katab imekaunis jääpeegel, aga idülli ähvardab rikkuda kohalike ja keskkonnaameti vastasseis.
Ermistu järve katab imekaunis jääpeegel, aga idülli ähvardab rikkuda kohalike ja keskkonnaameti vastasseis. Foto: Kätlin Kask

Käib Tõhela-Ermistu kaitseala loomine, milles on teravalt põrkunud kaks poolt: keskkonnaamet ja kohalikud inimesed. Tõstamaa elanik Margus Mätas avaldas Postimehes kogu kaitseala loomise protsessi suhtes peaminister Jüri Ratasele nördimust selle­ kohta, kuidas kohalikust inimesest üle sõidetakse (PM 16.01). Keskkonnaamet reageeris sellele ja selgitas, et nii ikka ei ole (PM 18.01). Vastan keskkonnaametile, et jah, just nii ikka on!

Kaitseala loomise poole on liigutud tegelikult juba pikemalt. Keskkonnaministeeriumile alluva keskkonnaameti vankumatu seisukoht paistis juba Tõhela-Ermistu kaitsekorralduskava koostades, mis eelnes kaitseala loomise algatamisele.

Tõsi küll, mõnes küsimuses anti tookord omavalitsuse planeerimiskomisjoni kirjaliku ettepaneku tõttu natuke järele. Üks neid teemasid oli mootorpaatide keelustamine Tõhela ja Ermistu järvel. Tõstamaa valla planeerimiskomisjoni hinnangul oli tegemist absurdse keeluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles