Rasmus Maalinn läks juunioride MMi juhtima

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DN-klassi liidrid sööstavad esimese pöördemärgi poole.
DN-klassi liidrid sööstavad esimese pöördemärgi poole. Foto: Erakogu

Eile Leedus Rekyva järvel alanud juunioride jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel on DN-klassis kahe sõidu järel täiseduga liider Pärnu jahtklubi lipu all seilav Rasmus Maalinn. Teist–kolmandat kohta jagavad poolakas Piotr Bernat ja Saaremaa noormees Joosep Laus. Esikolmikule järgnevad rootslane Eddie Klemets, eestlane Kevin Grass ja Venemaa roolimees Mark Lisovitcki. Maalinna tiimikaaslastest on Kaur Oskar Volt avapäeva järel 20., Karla Luhar 24. ja Melvin Aasav 26. kohal.

DN-klassis võistleb 30 sportlast kaheksast riigist

Alla 16aastaste Ice Optimisti klassis on jäme ots poolakate käes. Regatti juhib Mateusz Gigielewicz, talle järgnevad Jakub Kaminski, Maria Konarzewska, Kacper Worek ja Jerzy Sukow. Eesti parimana paikneb Georg Paomees Saaremaalt kuuendal kohal. Esikümne hulka mahuvad veel Andrias Sepp Pärnust seitsmendana ja Karl Ader Saaremaalt kaheksandana.

Hiidlane Jorgen Kuivonen on 12. Pärnu piigad Angeliina Maria Isabel Õunap, Romi Safin ja Lisbeth Taggu asuvad edetabelis vastavalt 17., 19. ja 23. kohal ning meie poistest jätkab Karel Ratnik võistlust 25. ja Pert Salundi 28. tabelireal.

Ice Optimisti klassis jahib tiitlivõistluste medaleid seitsme riigi 36 sportlast.

"Esialgu Saksamaale planeeritud võistlus otsustati alles jaanuari lõpus korraldada Leedus, kuna Kesk-Euroopa jääolud polnud selle korraldamiseks küllalt head," selgitas Eesti jääpurjetamise liidu president Alari Akermann. "Nii olemegi Eesti 16 noorpurjetajaga hoopis Leedus imekauni järve ääres. Meeleolu on sportlastel väga hea ja tõotab tulla korralik võistlus. Meie noored annavad kindlasti endast parima."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles