Varbla kooli valdas loomepalavik

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla kool.
Varbla kool. Foto: Urmas Luik

Ligemale 40 õpilasega Varbla kooli valdas riigi juubeli eel loomepalavik, välja on kuulutatud kunsti- ja käsitöökonkurss ning juttude ja luuletuste võistlus, iseseisvuspäevaks maalib koolipere 100 rahvusvärvides merelindu, mille taustal saavad pidulised ennast 23. veebruaril kohalikus rahvamajas kontsertaktusel pildistada.

Isamaaline kuu algas küünlapäevaga, Varbla kooli õpilased lugesid temaatilisi luuletusi ja Lihula muusika- ja kunstikooli õpilased esitasid pillipalu.

Juttude võistukirjutamise teema on "100 sõna Eestile" ja vanemas kooliastmes "Minu Eesti 100 aasta pärast". Värsside riimiseadmise põhitingimus on nende isamaaline sisu.

Kunstikonkursi teema on "Eestlane olla on uhke ja hää" ning käsitööesemete ja meisterduste ühisnimetaja "Minu kingitus Eestile".

Küünlakuu viimasel täisnädalal pühendub koolipere isamaalistele ja rahvuslikule tegevusele ja võõrustab Kaitseliidu Pärnumaa maleva noorkotkaid ja kodutütreid. Koolikokad panustavad üritusse oma oskustega, serveerides Eesti rahvustoite.

Kontsertaktus Lääneranna valla Varbla rahvamajas sisustatakse oma jõududega. Esinevad kohaliku kooli ja lasteaia lapsed, naisansambel Midrilind, segaansambel ja meeskvartett Randlane, naisansambel ja tantsurühm Härmalõng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles