Vastuvõtul pakutakse hirve, siiga ja koha (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu restorani Noot kokal Piret Pussel ideedest, mida pidulikul üritusel külalistele pakkuda, puudu ei tule.
Pärnu restorani Noot kokal Piret Pussel ideedest, mida pidulikul üritusel külalistele pakkuda, puudu ei tule. Foto: Mailiis Ollino

Eesti Vabariigi 100. aastapäeval Tartus Eesti Rahva Muuseumis president Kersti Kaljulaidi vastuvõtul pakub hõrgutisi kolm Pärnu kokka, kes serveerivad kutsututele roogi lihaveisest, hirvelihast, siiast, kohast ja metsaandidest.

Restorani Noot kokk Piret Pusse pakub riigipea külalistele kolme sorti ampse, millest ühes annab tooni siiakala, teises kitsejuust ja kolmandas kukeseened muude metsaandidega.

Mullu aasta koka tiitliga pärjatud Pusse jutu järgi sündis presidendi vastuvõtuks pakutav näidismenüü suurema vaevata. “Siiga olen kasutanud võistlustöödes ennegi ja Kalamajakal oli seda lahkelt pakkuda, Üvasi talu teeb väga head kitsejuustu ja seenedki on Eesti köögile iseloomulikud,” loetles tippkokk valikut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles