Jääpurjetajad tõid Euroopa kulla ja hõbeda Pärnusse

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv kahekordne juunioride DN-klassi maailmameister Rasmus Maalinn teenis Lätis Euroopa meistri tiitli.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv kahekordne juunioride DN-klassi maailmameister Rasmus Maalinn teenis Lätis Euroopa meistri tiitli. Foto: Erakogu

Juunioride jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustel Riias Kiši järvel võitis DN-klassis kuldmedali Pärnu jahtklubi lipu all seilav Rasmus Maalinn, noorte Ice Optimisti klassis teenis tüdrukute hõbemedali Lisbeth Taggu.

Kaks päeva varem Leedus Rekyva järvel veenva ülekaaluga juunioride maailmameistri tiitli võitnud 18aastane Maalinn kihutas EMi avasõidus kolmandana finišisse, sai teises sõidus esimese ja kolmandas teise koha. Hõbedale tuli rootslane Eddie Klemets ja pronksi teenis Poola piiga Zuzanna Rybicka. Melvin Aasav lõpetas regati viiendal koha, Kevin Grass oli üheksas, Kaur Oskar Volt 12., Joosep Laus 14. ja Karla Luhar 23.

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis tuli meistriks Gustaw Micinski Poolast, hõbeda pälvis võitja kaasmaalane Jakub Kaminski ja pronksi vääriliselt seilas hiidlane Jorgen Kuivonen. Karl Ader oli viies, Georg Paomees seitsmes ja Pert Salundi kaheksas.

Kaks päeva varem Leedus tüdrukute maailmameistriks tulnud Lisbeth Taggu oli EMil üldarvestuses kümnes ja talle kuulus õrnema soo konkurentsis poolatar Maria Konarzewska järel hõbe. Pronksi sai Joanna Fabisiak samuti Poolast. Angeliina Maria Isabel Õunap oli neljas ja Romi Safin viies.

"Kui MMil Leedus puhusid tuuled üsna stabiilselt, siis Riias tuli hoolega jälgida, millisest suunast järgmine pagi tulla võib," rääkis päevakangelane Maalinn, kes oma esimese MM-tiitli võitis kaks aastat tagasi Võrtsjärvel. "Tundub, et mul õnnestus see kõige paremini. Põhiline konkurent oli seekord kahekordne juunioride maailmameister Eddie Klemets. Tänu treener Mihkel Kosele on see hooaeg väga hästi alanud. Järgmine suur eesmärk on nädala pärast rünnata täiskasvanute Eesti meistritiitlit. Ootan põnevusega veebruari viimast nädalat, et maailmameistrivõistluste tippseltskonnas oma võimeid proovile panna."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles