Weekendi ajal leiti noorukilt üle 100 tableti ecstasy't

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecstasy.
Ecstasy. Foto: Reuters/ScanPix

Pärnu maakohus mõistis 19aastase Aleksandri kaheks aastaks ja üheksaks kuuks tingimisi vangi, põhjuseks narkootikumide müük Weekend Festivali ajal.

Möödunud aasta 5. augusti õhutpoolikul toimus Pärnus politseioperatsioon, mille käigus peeti kinni kuus inimest, keda oli alust kahtlustada narkootikumide müümises.

Üks neist kinnipeetavatest oli Aleksander, kes süüdistuse järgi oli müünud samal õhtul Pärnus 20 hammasrattakujulist tabletti, mis sisaldasid metüleendioksümetamfetamiini (MDMA ehk rahvakeeli ecstasy).

Kui nooruk oli kinni peetud, avastati tema spordikotist veel 50 tabletti. Samuti otsiti läbi tema korter ja sealt leiti veel omakorda 50 tabletti ecstasy't ja ligemale viis grammi kanepit.

"Nooruki eesmärk oli narkootikume müüa otse tarbijatele," ütles Lääne prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Tarmo Värat. Ta ei soostunud aga avaldama, kuidas täpselt tol õhtul kurjategijate kohta teavet saadi. 

Aleksanderi narkootikumikogusest oleks piisanud 111 inimesele narkojoobe tekitamiseks. 

Peale kokkuleppemenetluses määratud tingimisi vanglakaristuse mõisteti Aleksandrilt välja menetluskulu ja sundraha kokku ligemale 2050 eurot. Samuti konfiskeeriti temalt 475 eurot kuritegelikku tulu. 

Kohtuotsus jõustus 7. veebruaril. Aleksandri katseaeg on kolm aastat. Selle aja vältel peab ta aru andma kriminaalhooldajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles