Lasteaedniku looming ärgitab hoidma kihnu keelt

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luuletusi lugesid Kihnu kooli 1. klassi õpilased Uue-Lähiste Karel, Ruudu Aleksander, Uustalu Janete, Rahvamaja Mihkel, Uie-Matu Maria, Tanili Hegle ja Vahtra Getter ning lasteaialaps Tanili Janelle.
Luuletusi lugesid Kihnu kooli 1. klassi õpilased Uue-Lähiste Karel, Ruudu Aleksander, Uustalu Janete, Rahvamaja Mihkel, Uie-Matu Maria, Tanili Hegle ja Vahtra Getter ning lasteaialaps Tanili Janelle. Foto: Urmas Luik

Kihnu lasteaia õpetaja Elme Männi ehk kohalikele Järve Elme kirjutab kihnukeelseid lasteluuletusi, valik neist ilmus raamatus “Kihnu laps tiäb mielest”, mille andis välja SA Kihnu Kultuuriruum ja kuhu pildid joonistas Pärnu kunstikooli õpilane Liisamari Viik.

Kihnu keele väärtustamise eest pälvis Elme Männi murde­luulepreemia ja Theodor Saare pärimuspreemia ning samal, 2014. aastal nimetati ta Pärnumaa aasta lasteaiaõpetajaks.

Leppisime maailma esimese kihnukeelse lasteluuletuste raamatu autoriga kokku, et ta räägib kodusaare murdes ja me ei pane jutule “linnakeele” tõlget juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles