Siiri Erala: Suur Pärnu, suured mured (1)

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Lapsevanematele lausutakse: “Väiksed lapsed – väiksed mured, suured lapsed – suured mured”. Haldusreform kasvatas suureks meie tillukesed omavalitsused. Pärnu viskas kasvu hoomamatult palju. Kasv on progress, suur on parem kui väike. Midagi negatiivset eemalt­ justkui ei paista.

Sel nädalal šokeeris kodumaakonda ja kogu Eestit Munalaiu sadama lähistel merejääl toimunud tragöödia. Kaadrid juhtunust jõudsid välismeediassegi. Õnnetus juhtus Pärnu linna territooriumil. Linnal pole toimunus mingit süüd. Siiski tõi see külma dušina esile, mille kõigega tuleb paisutatud Pärnul tegelda. Fakt, et Munalaiu–Manija vahel peaks jäätee rajamist korraldama Pärnu linnavalitsus, oli uudis. Varem linna kergliiklusteede sildistamisega vaeva näinud rael tuleb mõelda sellelegi, et hoiatussilte-märke on neil nüüd vaja panna Munalaiu­ sadamassegi. Linn peab putitama hõljukit, andma infot, kuidas saavad inimesed üle jää.

Tuleb au anda linnapea Romek Kosenkraniusele, kes võttis vaevaks minna õnnetuspaika juba samal päeval, kui kaubik läbi jää vajus. Ta asus sealse osavallajuhiga mõtlema lahendustele, mis vähendaksid ligilähedastegi õnnetuste kordumise tõenäosust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles