Vineeritehas annab põhjuse avada uus eriala

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Valmose juht Heiki Vahermets demonstreerib ettevõtte toodangut. Läinud aastal tegi firma suure investeeringu, mis võimaldab toodangu mahtu kolmekordistada.
OÜ Valmose juht Heiki Vahermets demonstreerib ettevõtte toodangut. Läinud aastal tegi firma suure investeeringu, mis võimaldab toodangu mahtu kolmekordistada. Foto: Mailiis Ollino

Esmaspäeval asuvad Pärnus väljaõppele esimesed Metsä Woodi tootmistöölised. Nende ettevalmistus käib vineeritootja spetsialistide juhendusel, kuid tänu suurtehase käivitumisele kavatseb siinne kutsehariduskeskuski hakata koolitama spooni- ja vineeritootjaid.

Metsä Woodi personalijuhi Merite Liidemaa-Pärna jutu järgi ei kasuta ettevõte esimeste töötajate väljaõpetamisel veel Pärnumaa kutse­hariduskeskuse (PKHK) abi, kuigi koolituse teoreetiline osa toimub sealsetes ruumides. Rendipinda vajatakse, kuna tehase ehitus pole nii kaugel, et oma maja pruukida.

Pärast kaks nädalat kestvat teoreetilist koolitust algab väljaõppe praktiline osa, mille tarvis tuleb Soomest siia alustajaid juhendama 11 kogenud spetsialisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles