Ardo Ojasalu: Aus poliitika algab tahtest seda teha

Ardo Ojasalu
, MTÜ Korruptsiooniradari juhatuse liige, erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu usub, et tahtmise korral on aus ja läbipaistev poliitika võimalik.
Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu usub, et tahtmise korral on aus ja läbipaistev poliitika võimalik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lugesin hiljuti politseistatistikast, et korruptsioonikuritegevus Eestis väheneb. Kahjuks isiklik kogemus seda uurides ja ERJKs töötades positiivset uudist­ ei kinnita.

Korruptsiooniradari ja ERJK lauale kuhjub aina tööd, millega on seotud Eesti tipp-poliitikud. Ausat poliitikat takistavad tahtmatus ja teadmatus, juur­dunud poliitiline kultuur, mis eelistab­ vaid omasid, ja puuduv kontrollisüsteem.

Poliitikas peab tegema valikuid. Valik tegutseda ausalt ja oma töös läbipaistvalt on valik nagu kõik muu, kuid selge erisusega, et käitumismalli eeldus on selged moraalsed põhimõtted. Moraal ja ausus on omavahel tugevalt seotud ühiskonnas kokku lepitud väärtushinnangud. Nende järgi elamine on aga igaühe valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles