Tantsupäev tõi lavale 600 koolinoort

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Mägi tantsukooli 4.–7. klasside show-tantsu “Spioonid” seadis lavale õpetaja Clelia Madi.
Laine Mägi tantsukooli 4.–7. klasside show-tantsu “Spioonid” seadis lavale õpetaja Clelia Madi. Foto: Mailiis Ollino

Nelja tunni vältel ja kahel kontserdil astus nädalavahetusel Pärnu kontserdimaja lavale ligemale 600 kohalikku noort tantsijat, kes andsid endast kõik, mis neil anda oli. Välja valiti tantsud, mis pääsevad aprillis Paides Koolitantsu finaalis lavale.

Pärnus näeb tantsuetendusi üliharva ja seda enam on kahju neist, kes Koolitantsu maakondliku tantsupäeva kontsertidest pealtvaatajana ilma jäid, sest kõik trupid olid kõvasti vaeva näinud nii koreograafiaga kui panustanud välisele. Käiku läksid nii köögilauad, spioonimisvahendid, sõdurivormid, arstikitlid kui pruudiloorid.

Kogu lava katkematult täitva lavastuslikkuse, liikumiste vaheldumise ja hoogsusega panid end ennastunustavalt vaatama Ann-Marii Reiväli Eesti-teemaline tants “Hängimine hõbe – tantsimine kuld”, kus üksteisesse olid oskuslikult sulandatud rahvatantsu elemendid ja moodsa aja žestikuleerimine, Ingrid Jasmini graatsilised koreograafiad ja andeka koolinoore Markus Monaki loodud võimsa energiaga etteasted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles