Tantsijad toovad lavale inimeses peituvad sosinad

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsulavastuse “Sisesosinad” kallal töötas kokku neli koreograafi. Nelja peale tekkis tantsijatel nii palju ideid, et kogutud materjalist võiks teha veel kümme lavastust.
Tantsulavastuse “Sisesosinad” kallal töötas kokku neli koreograafi. Nelja peale tekkis tantsijatel nii palju ideid, et kogutud materjalist võiks teha veel kümme lavastust. Foto: Urmas Luik

Sõnakombinatsioon “nüüdistantsulavastus” võib teatrikülastaja esialgu kukalt kratsima panna. Millega siis ikkagi tegu? Kohtusin tantsulavastuse “Sisesosinad” tegijatega, et asjast veidi aimu­ saada. Koreograaf Kardo Ojassalu tuli mulle poolele teele vastu.

“Vaataja näeb etendust, kuuleb live-muusikat, visuaaltehnilisi lahendusi, eksperimenteerimist ja liikumist,” selgitab mees ja rõhutab seejuures, et pettuma peavad need, kes tulevad etendusele sünkroontantsu vaatama.

Laval nähtava tantsu eest vastutab korraga lausa neli inimest. Üks koreograafe Evelyn Piirak tunnistab, et seesugune mudel, kus lavastusel on neli autorit, on väga lahe, aga väga raske. “Idee, üks koreograaf ja tantsijad, kellele oma tants edasi anda, ilma et nad sulle vastu võitleksid – see vorm on palju lihtsam,” võrdleb Piirak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles