Silvia Paluoja: Me armastame. Mida?

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Arturi kaubakeskus on ühena vähestest kaubandusettevõtetest aegsasti dekoreerinud oma aknaavad Eesti Vabariigi tipp-poliitikute portreedega.
Port Arturi kaubakeskus on ühena vähestest kaubandusettevõtetest aegsasti dekoreerinud oma aknaavad Eesti Vabariigi tipp-poliitikute portreedega. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui Pärnu südalinnas 20aastaseks saava Port Arturi kaubanduskeskus välja arvata, pole riigi suurjuubeli lävepakul silmahakkavaid kaunistusi poeakendel märgata. Võib-olla avaldab mõju just küünlakuul rõhuvalt mõjuv reklaam rõõmust Eesti moodi, kus silmis sisemise rõõmu kiirgamise asemel vaatavad vastu surmtõsised plakatinäod.

Inimesedki on järjest rohkem endasse tõmbunud ja enamikku ei eruta eliidi pidutsemine, sest neil on kukil argimured. Eriti sellel poolel, kes elab alla keskjoonele tõmmatud palgapiiri.

Kas Eesti Vabariik on tõesti provints, nagu järeldab Arteris meie riigipea riietusest Läti presidendi ja tippjuhtide stilist Žanna Dubska? Lõunanaabrit ei tõmmatud sellisesse sõnavõlla nagu kunstiakadeemia moe-eriala diplomiga Hannes Võrnot “Orissaare seenelise” eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles