Toomas Kivimägi: Poed kinni, kärakas jäänud

Toomas Kivimägi
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Toomas Kivimägi leiab, et napsu ennekõike ajalise kättesaadavuse ja reklaami piiramine on enamasti kohane ja põhjendatud.
Riigikogu liige Toomas Kivimägi leiab, et napsu ennekõike ajalise kättesaadavuse ja reklaami piiramine on enamasti kohane ja põhjendatud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Valitsuse alkoholipoliitika on igati õnnestunud: maakauplused lõunapiiril lähevad kinni, ent kärakas on jäänud. Edulugu pole see Eesti riigile, vaid hoopis meie naabritele, lätlastele. Kusjuures nad pole pidanud selle tarvis midagi tegema. Ikka meie ise.

Alkoholi manustamine on kestnud aastatuhandeid. Allikaks National Geographicu möödunud aasta veebruarinumbri juhtlugu “Kuidas sündis alkohol” alapealkirjaga “9000 aastat kestnud armulugu vägijookidega”. Väärt lugemine, siinkohal vaid üks tsitaat: “Alkohol ei ole üksnes meeli ülendav jook. Aegade algusest peale on see olnud inimkultuuri peamine liikumapanev jõud ning kannustanud kunsti, keele ja religiooni arengut”.

Praegu alkohol sellist “liikumapanevat” ja “kannustavat” rolli enam ei kanna, aga eitada alkoholi lõõgastavat toimet pole­ samuti põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles