Kaja Kallas: Lõpuks on kõigil paha maitse suus (6)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi liige Kaja Kallas on andnud nõusoleku kandideerida kevadel Reformiera­konna esi­meheks. See tähendab, et temast võib saada pea­minister.
Europarlamendi liige Kaja Kallas on andnud nõusoleku kandideerida kevadel Reformiera­konna esi­meheks. See tähendab, et temast võib saada pea­minister. Foto: Mailiis Ollino

Nutiseadmed tekitavad lastes sõltuvust. “Öeldakse, et suuremat sõltuvust kui heroiin. Sa ei annaks oma lapsele heroiini, aga piiramatult internetis surfamises ei taju vanemad probleemi,” näeb Euroopa­ Parlamendi liige Kaja Kallas lahendust vajavat probleemi, sest liigne nutilembus mõjutab noorte hakkamasaamist.

Tulevikutöökohad nõuavad tema jutu järgi tehnoloogia tundmist, aga inimeselt oodatakse ka head suhtlusoskust. “Elementaarset suhtlust õpid ainult siis, kui teistega suhtled. Kui koolis on telefonid lubatud, siis vahetunnis lapsed ei suhtle omavahel,” lausus ta. Kallase hinnangul peame sellele mõtlema juba praegu.

Mis on Eesti pärisprobleemid ja mis on need, mille üle käib küll sõnalahing, aga mis ei mõjuta seda, kuidas tulevikus elame?

Pean kõige tähtsamaks majanduspoliitikat: millist majandust me soovime. Me ei ole enam allhankemaa, kuid siin ei ole veel teadmistel põhinevat majandust ka, aga me tahame sinna jõuda, sest seal on rohkem väärtust. Seal on kõrgemad palgad. Seal on parem elu.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles