Pärnakas hoiab olümpial pöialt jänkidele (1)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suusakoondise määrdemees Marek Sander jäädvustas Pyeongchangis oma töökoha, kus ta suuski ette valmistab.
USA suusakoondise määrdemees Marek Sander jäädvustas Pyeongchangis oma töökoha, kus ta suuski ette valmistab. Foto: Erakogu

Viimastel päevadel on Pyeongchangi taliolümpiamängude staariks kerkinud vali tuul, mille tõttu paljud võistlused on edasi lükatud. Lõuna-Koreas USA suusakoondise määrdemehena töötav pärnakas Marek Sander tunnistas, et olukord on tõepoolest hull.

Eile sulgesid korraldajad sissepääsu Gangneungi olümpiaparki, kus asuvad jäähoki, kiiruisutamise, iluuisutamise ja curling’u võistluspaigad. Tugeva tuule tõttu jäid ära naiste mäesuusaslaalom ja naiste laskesuusatamise 15 kilomeetri individuaalsõit. Varem ei toimunud maruiilide tõttu meeste kiirlaskumine ega naiste suurslaalom.

Teisel järjestikusel taliolümpial viibiv Sander rääkis, et Sotši ja Pyeongchangi mängud erinevad ilmastikult kardinaalselt. “Kui Sotšis olid kõik päevad viis–kümme soojakraadi, siis siin on meeletult külm. Ja muidugi tuul ... mis on tõesti kõva. Ma ei kujuta ette, kuidas laskesuusatajad ja suusahüppajad sellistes tingimustes toime tulevad,” kõneles määrdemees.

Kui nelja aasta eest sai Sander Venemaal paljapäi käia ja ilma nautida, siis Lõuna-Koreas mõistagi sellist luksust pole. “Kõik proovivad kogu aeg tuule eest varju otsida. Külm ka veel, kuigi täna (eile, M. P.) oli esimene plusskraad, siis muidu oli kogu aeg tuulekülma 22 kraadi,” selgitas USA tiimi liige. “See on tõesti ränk.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles