Kati S. V. Murutar: Kutse peole või rahvusriigi matustele?

Kati S. V. Murutar
, kultuuritegelane, taluperenaine, lasterikas ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed kutsuvad välismaalasi külastama Eestit ja saama osa meie riigi juubelisünnipäevast.
Inimesed kutsuvad välismaalasi külastama Eestit ja saama osa meie riigi juubelisünnipäevast. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Sotsiaalmeedia avarustes ühinemist ootav aktsioon “Kutse Eesti Vabariik 100 sünnipäevapeole” on meie üldise mentaliteedi ja meeleoluga võrreldes hämmastavalt isetu ja äritu kodanikualgatus. Suhtekorraldusfirma Alfa-Omega Communications ei saa mingit kadestamisväärset kasu eestimaalaste fotode lükkimisest muusika taustale, juures päritolumaakonnad ja sisuks muu maailma kutsumine meie rahvusriigi suurpäevale.

Nädala alguses oli Viive Aasma ja Mart Valneri algatatud ettevõtmisega ühinenud 2000 inimest, kolme tunni jagu voogavat näopildirida. Leidlikud loovurid tunnistasid, et eeldasid vähemalt 100 000 inimese liitumist selle aatelis-emotsionaalse näoloendusega, mis jääb pärast pidustusi netti ja saab kingituseks Eesti Rahva Muuseumile. Meil on aega veel: pühapäevani saab oma pildi sesse virtuaalsesse Balti keti erimisse lükkida.

Samal hetkel, kui mina seda kutsungit nägin, otsustasin ja liitusin. Stoilist tõugu kaasa nentis: “Oled nii eestlane, et sa ise ka ei saa aru, kui suur patrioot sa oled – kõiges osaled, kõigega kursis, tead kõiki, näitad ennast. Mis kahtlemata ongi kodanike ühiskonna funkamise eeldus ...”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles