Peeter Järvelaid: Minu jutud juubeli eel

Peeter Järvelaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti on küll väike, aga isegi Ida-Timori mäesuusataja Yohan Goncalves Goutt`i soontes voolab teatud hulk eesti verd.
Eesti on küll väike, aga isegi Ida-Timori mäesuusataja Yohan Goncalves Goutt`i soontes voolab teatud hulk eesti verd. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Aastal 2018 saan Eesti Vabariigi 100. aastapäevale vastu minna südamerahuga, sest mulle pakub suurt rahuldust, kui suhtlen lastelastega. Hiljuti avanes mul võimalus näidata Tallinnas Jaan Poska maja Laiuse kooli õpilastele ja õpetajatele ning seal tabasin end mõttelt, et neile tulekski teadmisi omariiklusest edasi anda.

Prooviks vaadata meie omariikluse ajaloole just Jõgevamaaga seotud nähtavate ja nähtamatute sidemetega seotud inimestele tähelepanu juhtides.

Esiteks kandis 2018. aasta olümpiamängude avamisel Lõuna­-Koreas Eesti lippu Saskia Alusalu. Mäletan varasest koolipõlvest 1964. aasta Innsbrucki olümpia kiiruisutamisvõistluselt tulnud rõõmsat uudist, et Ants Antson krooniti võitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles