Lastekaitsjate koormus tõusis reformi järel

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna lastekaitseteenistuse juhataja Irene Peterson rääkis, et muutunud olukorras on tähtis täita ülesanded, jäädes samal ajal inimlikuks.
Pärnu linna lastekaitseteenistuse juhataja Irene Peterson rääkis, et muutunud olukorras on tähtis täita ülesanded, jäädes samal ajal inimlikuks. Foto: Urmas Luik

Aasta alguses jõustusid seadusemuudatused, mis silusid probleemkohti noorte õigusrikkujatega tegelemise süsteemis ja kaotasid alaealiste komisjonid. Üleminek ei ole läinud valutult, kuid asjaosalised tõdevad, et juhtumitele reageerimine on kiirenenud ja bürokraatiat vähem.

Pärnu lastekaitseteenistuse juhataja Irene Peterson rääkis, et juba näeb ta positiivseid tulemusi infovahetuse kiirenemises. Kui enne teavitati rikkumisest alaealiste komisjoni, kust selle teabe lastekaitsjateni jõudmine pahatihti palju aega võttis, siis nüüd on üks lüli vahelt ära jäänud.

“Nüüdseks on meid teavitatud 22 alaealise õigusrikkumisest ehk abivajavast noorest. Suurem osa neist lastest on meile ennegi silma jäänud, ainult et muude probleemidega,” selgitas Peterson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles