Arnot huvitab nüüd sissekirjutuse pikkuski (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse haridusnõuniku Kat­rin Markii sõnade järgi on muudatus, mis puudutab rahvastikuregistri sissekande aega, tehtud selle tõttu, et võidelda sissekirjutusega manipuleerijatega ja tagada koolikoht neile, kes võib-olla eluaeg on kooli kõrval elanud.
Pärnu linnavalitsuse haridusnõuniku Kat­rin Markii sõnade järgi on muudatus, mis puudutab rahvastikuregistri sissekande aega, tehtud selle tõttu, et võidelda sissekirjutusega manipuleerijatega ja tagada koolikoht neile, kes võib-olla eluaeg on kooli kõrval elanud. Foto: Mailiis Ollino

Tänavu määrab Arno-süsteem esimesse klassi minevad lapsed kooli juba kolmandat aastat. Sellest aastast on süsteemis paar muudatust.

Nimelt, kui õpilasi on elukohajärgsesse kooli rohkelt, arvestatakse rahvastikuregistri sissekande aega. See on linna haridusnõuniku Katrin Markii sõnade kohaselt oluline, et tagada koht neile, kes on kooliümbruses väga kaua elanud. “Kahjuks leidub sissekirjutusega manipuleerijaid. Kooli lähedal elavad vanemad on tajunud ebavõrdsust. Kuna elukohaandmetega manipuleerijaid on üsna raske tuvastada, oleme teinud sellise muudatuse, et olukorda kuidagigi ohjata,” põhjendas Markii.

Teise muudatusena on sel aastal nihutatud vaidlustamistaotluste esitamise tähtaega varasemaks: 10. aprillile. Eelmistel aastatel sai neid esitada 20. aprillini. “Lühendasime seda aega esiteks selle tõttu, et vanemad ei peaks nii kaua ärevalt ootama. Teiseks, et meie enda aeg taotlusi menetleda ei jääks liiga lühikeseks. Meil on nüüd koole natukene rohkem,” märkis haridusnõunik.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles