Balti karikavõistlus meelitas Jõulumäele paarsada duatleeti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäe tervisespordikeskuse rajad ja olme teenisid kuue riigi sportlastelt vaid kiidusõnu.
Jõulumäe tervisespordikeskuse rajad ja olme teenisid kuue riigi sportlastelt vaid kiidusõnu. Foto: Eesti Triatloni Liit

Duatloni Balti karikasarja avaetapil Jõulumäe tervisespordikeskuses võistlesid jooksus ja jalgrattasõidus Eesti, Läti, Leedu, Ukraina, Venemaa ning Valgevene sportlased.

“Duatlon pakkus nii võistlejatele kui pöidlahoidjatele terve päeva palju põnevat,” rääkis duatlonisarja peakorraldaja Enn Kübar Pärnu Postimehele. “Vilu ilm ja pidevalt sadanud vihm panid võistlusele oma pitseri, duatleetidel tuli libedaks muutunud rullirajal väga ettevaatlikult jalgrattaga sõita.”

Valgevenelane näitas taas võimu

Jõulumäe duatloni põhidistantsile (6 km jooksu + 21 km rattasõitu + 3 km jooksu) startisid koos naiste ja meeste eliitklass, juuniorid, A-klass ja nooremad veteranid.

Ettearvatult hakkasid juba esimesel kilomeetril tempot tegema Valgevene koondise mehed, kes olid Eestisse saabunud kõige esinduslikuma võistkonnaga.

Vaheldumisi liidrikohal jooksnud Aleksandr Vasilevitsh ja mulluse Balti sarja võitja Sergei Lihhotievski läbisid kuus kilomeetrit 20.03ga, rattasõidule minnes oli nende edu lähimate jälitajate ees ligi kümme sekundit.

Valgevene mehed jätkasid liidritena ka rattasõidu järel, kuid viimasel jooksuotsal suutis Läti esindaja Andrey Dmitriev tiitlikaitsja Lihhotievski järel teisele kohale tõusta ja Vasilevitshile kuulus kolmas auhind.

Eesti meestest sai Hans Korman kuuenda koha, Mart Suurkivi oli seitsmes ja Harri Sokk kaheksas. Kokku startis meeste eliitklassis 25 võistlejat.

“Väärib tähelepanu, et parima rattaaja sai veel noorteklassi kuuluv Hannes Poolamets Tabasalu triatloniklubist, kes suutis sõita Valgevene parimast neli sekundit kiiremini,” märkis Enn Kübar.

Eestlanna jõudis võitjana finišisse

Naiste konkurentsis käis pingeline rebimine pjedestaalikohtadele Valgevene triatleetide Natalja Borisova-Novikova ja Uljana Zarubina ning eestlannade Kaidi Kivioja ja Liis-Grete Arro vahel. Kodupubliku rõõmuks suutis Kivioja viimasel jooksuetapil nimekad konkurendid kandadelt maha raputada ja võitjana finišisse jõuda.

Teise kohaga pidi leppima Novikova, kolmandana lõpetas karmi katsumuse Arro, kellele kuulus juunioride klassi võit, ja neljandana jõudis finišisse Zarubina. Pärnumaa Raudmehe klubi esindav Maarika Jaanvest sai naiste arvestuses kuuenda tulemuse.

Meie sportlastele jagus kulda, hõbedat ja pronksi

B-klassi ja vanemate veteranide võistlusel (3 km jooksu + 10,5 km rattasõitu + 1,5 km jooksu) oli kiireim ja teenis M50 klassis esikoha Meelis Veilberg. Pärnakas Jaak Kanniste sai teise koha ja Heiki Mäesalu lõpetas duatloni kolmandana. Raudmehe klubi raudvara hulka kuuluvad Jaan Kesküla ja Jüri Mets said oma vanuseklassis vastavalt seitsmenda ja kaheksanda tulemuse.

B-klassi neidude arvestuses teenisid kaksikvõidu Tabasalu klubi piigad Laura Kallas ja Rahel Kallas ning pronksmedali vääriliselt võistles Kairit Paju Jõulu suusaklubist. Poiste konkurentsis võitis esimese auhinna valgevenelane Filip Kovdja. Eestlastest oli kuuenda kohaga parim Lauri Otsmaa, Cevin Anders Siim sai üheksanda, Bill-Gabriel Koppel 11., Elar Mitt 14. ja Mati-Markus Kullamäe 15. koha.

Naisveteranide seas võidutses taas Raudmehe klubi liige Sirje Kõresaar ja harrastajate teise koha teenis Merike Etverki järel pärnulanna Kady Kalvet.

Vanemate veteranide arvestuses võitsid Jõulumäel esikoha Tõnu Odamus ja Tõnis Tamm ning hobisportlastest tuli esimeseks Anti Roots.

E-klassis võitis tüdrukute esikoha Paula Kübar (SK Raudmees), kellele järgnesid tartlanna Kirke Nool ja klubikaaslane Laura Kalvet, poiste arvestuses sai pärnakas Sander Stimmer kolmanda auhinna.

D-klassi piigadest tuli Raileen Lelle kolmandaks, Ethel Saarnak kaheksandaks, Gelli Lainet üheksandaks ja Helen Mändma kümnendaks, meie poistest kuulus Erkki Juhansoole kuues koht.

C-klassis Pärnumaa sportlased pjedestaalile ei pääsenud. Airike Rebane ja Liis Rekand said tüdrukute konkurentsis vastavalt üheksanda ja kümnenda koha. Poistest pidi Harlis All leppima kaheksanda ja Evert Saarnak 11. tulemusega.

Koolieelikute duatlonis jõudsid oma vanuseklassis pjedestaalile Loore Mets, Lisette Maria Lassel, Etriin Etverk, Tom Lainet, Rommi Semenov, Martina Juhansoo, Marta Kübar, Hardi Mets, Lauri Gregor Lassel ja Remo Raiesmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles