Looduskaitseala loomise vastu kogutakse allkirju

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud alustasid Tõhela-Ermistu looduskaitseala moodustamise vastu allkirju koguma.
Kohalikud alustasid Tõhela-Ermistu looduskaitseala moodustamise vastu allkirju koguma. Foto: Valgamaalane

Veebikeskkonnas Petitsioon hakati koguma allkirju Tõhela-Ermistu looduskaitseala loomise vastu, esimese ööpäevaga on korjatud üle 100 hääle.

Petitsioonis märgitakse muuhulgas, et kavandatava ala rajamine oleks põhjendamatu ja piiraks kohalikku elu ülemäära. Nimetatud on näiteks asjaolud, et piirkonna loodusväärtused on juba praegu kaitstud, ala moodustamise põhjendused on nõrgad ning keelud põhinevad ametnike arvamusel ja hinnangutel, mitte uuringutel.

Allkirjade kogumise algatas MTÜ Tõstamaa Seltsi juhatuse liige Enn Martson, kes ütles, et mõeldud on inimestelegi, kes internetis ei käi: seega saab Tõstamaa poes toetusallkirju anda käsikirjalisele pöördumisele.

"Arvuliselt ei ole eesmärke seadnud, eks me näe palju toetust saame," avaldas Martson ja lisas, et enne 26. veebruari saadetakse allkirjastatud pöördumised ka keskkonnaametile.

Keskkonnaameti esindaja on Pärnu Postimehele öelnud, et senine kriitika kaitseala loomise kohta ei ole põhjendatud. Kaitse planeerimise spetsialisti Kätlin Kure selgituse kohaselt kehtivad mitmel alal piirangud praegugi ja ameti on arvestanud asustusega. Keskkonnaametiga kooskõlas oleks mujal keelatud tegevus asustatud aladel siiski lubatud.

Samuti nimetas Kurg uuringuid, mis loodusväärtuste olemasolu tõestavad ja selgitas, et näiteks liikumispiirangud lindude pesitsusaladel on vajalikud, kuna inimtegevuse tõttu on pesitsusi katki jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles