Austria vahetusõpilane: Lehvitate uhkusega lippu, aga oma riiki ei salli (1)

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YFU Eesti vahetusõpilasted naudivad külma Eesti talve ja katsuvad hoolimata kultuurilistest erinevustest vahetusaastast viimast võtta ja kohaliku keele selgeks õppida. Vasakult Amelie Jacob, Christina Batzing, Kolja Porschke, Sanja Kral ja Ayaka Shimozaki.
YFU Eesti vahetusõpilasted naudivad külma Eesti talve ja katsuvad hoolimata kultuurilistest erinevustest vahetusaastast viimast võtta ja kohaliku keele selgeks õppida. Vasakult Amelie Jacob, Christina Batzing, Kolja Porschke, Sanja Kral ja Ayaka Shimozaki. Foto: Urmas Luik

Sakslased Amelie Jacob, Christina Batzing ja Kolja Porschke, Austria neiu Sanja Kral ja jaapanlanna Ayaka Shimozaki otsustasid näiteks Ameerika ja Lõuna-Aafrika asemel aastaks kolida Pärnu. Üllatuslikult hindasid välismaalased Eesti riiki palju kõrgemalt kui paljud siinsed kodanikud. Veel toodi esile Eesti koolide suur murekoht, mis paneb välismaa noori koolitundides imestades pead vangutama.

Miks otsustasite kõikide maailma linnade seast vahetus­õpilasena tulla just väiksesse Pärnusse?

Shimozaki: Eesti on kõikide jaapanlaste meelest müstiline maa ja ma tahtsin seda oma silmaga näha. Tahtsin erineda teistest vahetusõpilastest, kes kõik tahavad minna Ameerikasse või Inglismaale. Ja kui ma esimest korda eesti keelt kuulsin, kõlas see kui muusika.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles