Lähenemiskeeld osutus mõttetuks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haini Ilonen (vasakul) ja Pärnu naiste varjupaiga juhataja Margo Orupõld on lähedalt kokku puutunud olukordadega, kus lähenemiskeeld ohvrile erilist kaitset ei pakugi.
Haini Ilonen (vasakul) ja Pärnu naiste varjupaiga juhataja Margo Orupõld on lähedalt kokku puutunud olukordadega, kus lähenemiskeeld ohvrile erilist kaitset ei pakugi. Foto: Mailiis Ollino

Sõimamine, tõukamine, kägistamine, sülitamine, juustest tõmbamine või jalahoobid – need olid osa Haini Iloneni elust Rootsis kunagise abikaasaga.

Ilonen on õudusi tulvil lähiminevikust rääkinud ajakirjanduses varemgi: viimati näiteks siis, kui Pärnu naiste tugi­keskus ta aasta ema kandidaadiks esitas. Kogemusnõustajana räägib ta enda minevikust julgelt ja avalikult, et teised inimesed sellest õppida saaksid.

Kui Ilonen vägivaldse suhte eest kodumaale pages, tuli mees talle siia järele. Samal ajal, kui ta oli end peitnud naiste varjupaika, päris mees naise kohta tema vanematelt ja sõpradelt. Teada saanud, kus Ilonen elab, kolis mees sisuliselt naise kõrvalmajja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles