Kilingi-Nõmme õpilased võistlesid Eesti Pangas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi hoone.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi hoone. Foto: Henn Soodla

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi kolmanda klassi õpilased said Eesti Panga ja Euroopa Keskpanga euroteemalises võistlusmängus „Eurojooks“ neljanda koha.
 

Neljast Eesti Pangas toimunud finaalmängu pääsenud võistkonnast oli edukaim Suure-Jaani gümnaasiumi 6. klassi neljaliikmeline võistkond Ülenurme gümnaasiumi ja Kohtla-Järve kesklinna gümnaasiumi kuuendike ning Kilingi-Nõmme gümnaasiumi kolmanda klassi õpilaste ees.

Esikoha saavutanud neljaliikmelise meeskonna iga liige sai auhinnaks iPodi. Teised võistkonnad said kingituseks Euroopa Keskpanga meene.

Veebruari keskelt aprilli lõpuni kestnud võistlusmängust võisid osa võtta kõik Eesti koolid. Kokku võistles mängus kahe ja poole kuu jooksul ligi 1400 õpilast.

Eurojooks on Euroopa Keskpanga loodud interaktiivne võistlusmäng koolinoortele. Mängu eesmärk on tutvustada euro pangatähti ja euroala riikide rahvuslike külgedega münte. Mängus tuleb vastata euro ja selle turvaelementidega seotud küsimustele.

Interaktiivset mängu „Eurojooks“ saab mängida Euroopa Keskpanga kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles