Tartu maratoni nelikvõit Prantsusmaale, parim pärnakas eestlastest teine

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton 2018.
Tartu maraton 2018. Foto: Ardo Säks / Klubi Tartu Maraton

Ligemale 3500 osalejaga Tartu Maratoni 63 kilomeetri pikkusel distantsil said põneva sõidu järel nelikvõidu prantslased. Võimsalt sõitis tänavu suusarajadel head minekut näitav suvepealinlane Joosep Karlson, kes üldarvestuses oli eestlastest teine.

Poolel maal oli liider Jõulu suusaklubist tuule tiibadesse saanud Kein Einaste, kellele järgnesid šveitslane Fabio Lechner ja neli prantslast: Bastien Poirrier, Loic Guigonnet, Benoit Chauvet ja Antoine Auger.

Finišisirgel jahtis võitu kuus meest, põneva lõpuheitluse järel sai võidupärja kaela Auger, kelle ajaks mõõdeti 3:08.16,1.

Gerard Angellet ja Ivan Perrilat-Boiteux kaotasid kaasmaalasele 0,3 sekundit, neljaski koht rändab Prantsusmaale (Loic Guigonnet, +0,8).

Parim eestlane Martti Himma ületas finišijoone viiendana, võitjast 4,4 sekundit hiljem. Võimsalt suusatas Karlson, kes kaotas kaheksandana Auger'le vaid 31 sekundit. Sellega tuli ta üldarvestuses eestlastest teisele kohale. Einaste libises finišisse kümnendana, eestlastest kolmandana.

Jõulu suusaklubi liige Risto Vaher oli üldarvestuses 32., eestlastest 14.

Pärnumaalaste esi-20:

Pärnumaalaste tipp-20
Pärnumaalaste tipp-20 Foto: http://www.championchip.ee/
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles