Galerii: unustamatu aastapäevatervitus kõlas Arne Oidi lauludega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poolteistsada pakki taevasinises paberis valge lehviga nagu Pärnu linna lipu värvid – selliste kingitustega astusid pühapäeva õhtul kontserdimaja lavale lapsed, kes pakkusid paaritunnise unustamatu elamuse helilooja Arne Oidi laule esitades.

Koduriigi suurjuubelile pühendatud kontserdi "Eesti A ja O" kavas tegid kaasa Jana Tringi erakooli laulustuudio lapsed, naiskoor Põllepaelad, Janne Ristimetsa tantsustuudio ja suupilliansambel Piccolo. Harivaid vahetekste ennast rahva südamesse kinnistanud helilooja Oidi elust ja loomingust luges Elmar Trink, meenutades loomeinimest, kelle 90. sünniaastapäeva tänavu tähistame ja kelle laulud ei ole jäänud unustuse jõele.

Oidi laulud kõlavad põlvkondi nagu kõige pisemate esituses "Jänku jenka" või "Kaks otti", aga need võluvad nende vanemaidki, olgu näiteks "Suveöö" või "Minu südames sa elad".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles