Kellukese lasteaia pere lustis tervisenädalal

, Kellukese lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Kellukese lasteaias vältab juba teist aastat terviseprojekt "Nutikalt terve", mille raames lustis lasteaia pere veebruarikuisel tervisenädalal "Nutikäsi".

Nädala peaeesmärk oli pöörata laste tähelepanu sellele, kui tähtsad on inimesele käed ja kui palju huvitavat ja kasulikku saame teha, et käed oleksid terved.

Nädala algul tegid lapsed näpuvõimlemist, tuletasid meelde, kuidas sõrmi nimetatakse, ja mängisid käelabasid arendavaid mänge.

Teisipäeval toimus sportlik üritus Pärnu spordihallis, kus lapsed arendasid käte jõudu ja liikuvust.

Kolmapäeval oli infotehnoloogia päev "Nutikäe robootikapäev", kus tegutseti tahvelarvutite ja Bee-Bottidega, lahendades eri ülesandeid.

Muidugi ei saanud läbi ilma arendava legota. Neljas nädalapäev oligi sellele pühendatud. Lapsed konstrueerisid laevu, lennukeid, linnu ja isegi muinasjutuliste loomadega täidetud metsi. Fantaasia lausa lendas.

Sama päeva õhtul toimus töötuba lastevanematele. Vanemad said teha näpuvõimlemist ja mängida mängu "Osavad peopesad". Samuti vaatasid nad pilte sellest, mida nende lapsed legodest ehitada oskavad, ja said isegi legode abil loovust arendada.

Nädala võttis kokku reedene mänguhommik lasteaia saalis. Samuti toimus reedel koolitus õpetajatele ja õpetaja abidele. Koolituse käigus jagati tervislikke nõuandeid ja tehti kätevõimlemist ning mängiti lõbusat kätemängu.

Terve nädala vältel tegutsesid koos lastega Sipsik ja Znaika. Kuna Kelluke on keelekümbluslasteaed, käis kogu tegevus kahes keeles. Sipsik räägib ju eesti, aga Znaika vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles