Autosportlased kihutasid Ohekatku krossirajal

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukihutamine Ohekatku jäisel rajal pakkus nii sõitjatele kui pealtvaatajatele ohtralt adrenaliini.
Võidukihutamine Ohekatku jäisel rajal pakkus nii sõitjatele kui pealtvaatajatele ohtralt adrenaliini. Foto: Pille Russi

Erki Spordi superkrossi karikasarja teisel etapil jahtisid Eesti ja Läti võidusõitjad Raplamaal Ohekatku raja Sekk Autokaupade auhindu ja paremus selgitati kuues arvestuses.

Esikveoliste autode klassis oli nii kvalifikatsioonis kui finaalis kiireim Marko Andreas Muru (Honda Civic Type R), teiseks tuli Simo Lind (Opel Astra) ja kolmas oli Aivo Ojala (Honda Civic). Noorte arvestuses teenis etapivõidu Marten Põder (Honda Civic) ja teisena lõpetas Armin-Marlon Mängel (Volkswagen Golf II).

Tagaveoliste klassis pani oma paremuse maksma Henri Puhmas (Audi Coupe), võitjale järgnesid Kauri Metsaots (VAZ 2105) ja Kristjan Ojaste (BMW 320). 4WD vabaklassis pidasid põneva esikohaduelli Ameriico Jõffert (Subaru Impreza WRX) ja Ainar Arula (Mitsubishi Lancer Evo 6). Paraku ei pidanud mulluse hooaja karikavõitja Jõfferti masin finaalsõidu lõpuni valule vastu ja esimese poodiumikoha hõivas Arula.

Rahvakrossi konkurentsis võttis etapivõidu Reimo Aas (Volkswagen Golf 1), teisena tuiskas finišisse Ivo Uutar (Peugeot 205 GTI) ja kolmanda auhinna teenis eelmise etapi võitnud Vahur Kupper (Opel Kadett). Krosskartide võidukihutamisel tuli esimeseks lõunanaaber Davis Tobiass, kannul Laur Langeproon ja Peep Langeproon.

Seitsme ringi pikkuses superfinaalis, kuhu pääsesid iga masinaklassi paremad, osutus kiireimaks Lind, võitjale järgnesid Muru ja Uutar.

Pika ja sündmusterohke võistluspäeva viimase vaatuse kümme ringi kestnud sõidu võitis Reimo Aas, kannul Muru, Marten Põder ja Lind.

Superkrossi karikasarja järgmine etapp sõidetakse märtsi esimesel pühapäeval.

"Esialgsete kavade kohaselt peaks kolmas etapp toimuma Taali lumerajal, kuid meil on suur tahtmine korradada üle pika aja üks vahva jäärajasõit," ütles Erki Spordi president Eiki Eriste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles