“EV 100” sarja avaraamat võtab kokku Eesti sünniloo

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: raamatu esikaas

Mart Laar ja Toomas Hiio esitlesid eile raamatut “Eesti riigi 100 aastat” – mainekate ajaloolaste vabariigi 100 aastale pühendatud sarja avateost.

“Raamatut kirjutades tekkis tunne, et 100aastase Eesti ajaloo üleskirjutamiseks oleks vaja vähemalt 100 raamatut. Õnneks suutsime mahutada loo Eesti rahvusliku mõtte sünnist iseseisva riigi loomiseni kahte köitesse,” ütles Mart Laar.

Teos annab üksikasjaliku ülevaate iseseisvuse kättevõitmisest ja vabadussõjast, riikluse sünnivaevadest ja Eesti Vabariigi ülesehitamise aastatest.

Juubeliperioodil ilmub sarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu riigist, poliitikast, põllumajandusest, postmarkidest disaini ja moekunstini. Teemad valisid välja riigikantselei “EV 100” juhtrühm ja raamatusarja kolleegium: Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab aastail 2018–2019 välja kirjastus Post Factum koostöös riigikantselei “EV 100” korraldustoimkonnaga. Esikteose leiab raamatukauplustest ja Eesti Meedia klienditeenindustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles