Lumised ehted džunglist

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marita Lumi
Marita Lumi Foto: Temuri Hvingija

Ülehomme kell 17 avab Pärnu uue kunsti muuseumis džungliteemaliste ehete näituse kunstnik Marita Lumi, kes leiab, et loomariigis juhtunud sündmusi saab hõlpsasti võrrelda inimeste maailmaga.

Rändnäitus “Džungel” analüüsib inimese ja looduse vahelist suhet ja tänapäevale iseloomulikke ühiskondlikke tõekspidamisi.

Eestlane põgeneb vähemalt korra aastas metsikusse, sõbra juurde sauna või maale vanaema juurde. “Džungel” ei otsi tõde, kuid võiks peegeldada meie ühiskonda kui metsa, mis peidab endas imelist maailma.

Igale ehtele on Lumi pühen­danud tähelepaneku loodusest või tõestisündinud loo, mis kirjeldab loomade iseloomu ja harjumusi.

Lumi on lõpetanud Eesti kunstiakadeemias ehtekunsti eriala magistrantuuri. Paaril viimasel aastal on ta olnud auhinna Eesti Noor Ehe nominent ja mullu jõudis ta Eesti kulla- ja kellaliidu konkursi Eesti Aasta Ehe nominentide hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles