Väiketootjad pööravad pilgu toitlustajatele

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal nädalal käivad Pärnumaa otse tootjalt tarbijale võrgustiku liikmed linnas oma tooteid­ müümas. Paraku on talutooted praeguseks jõudnud ka jaekaubandusse ja linlaste huvi­ oma tegemisi müüjate järgi sättida on raugenud.
Igal nädalal käivad Pärnumaa otse tootjalt tarbijale võrgustiku liikmed linnas oma tooteid­ müümas. Paraku on talutooted praeguseks jõudnud ka jaekaubandusse ja linlaste huvi­ oma tegemisi müüjate järgi sättida on raugenud. Foto: Urmas Luik

Täna neljandat aastapäeva tähistav Pärnumaa otse tootjalt tarbijale toiduvõrgustik ehk OTT ei ole pärast edukat algusaega populaarsust kogunud, uut hingamist proovitakse leida, pakkudes toodangut linna toitlustajaile.

Kui Läänemaa OTT on kohalike seas menukas ning tavapäraselt vaid tunni kestva kauplemise jooksul saavad tootjad lahti tellitud kaubast ja varuks kaasa võetud toodetestki, peavad müüjad Pärnus tõdema, et mõnigi kord on suurim müügiringist saadud kasu meeleolukad kohtumised tuttavate kauplejatega.

Mätiku talumeierei perenaine ja võrgustiku üks eestvõtjaid Mirjam Pikkmets rääkis, et tarbijate huvi on võrreldes algusajaga tõepoolest natuke raugenud.

“Siiski saab meie tooteid linnas pidevalt­ kolmest müügikohast. Meil on ju Taluturg, Biomarket, Riiamarii. Tarbijale on see märksa mugavam, kui ei pea kellaaegu jälgima,” märkis ta. Pikkmets tõdes, et talutooteid leiab praegu poodidest rohkem kui OTTi algusajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles