Osa kuurordist muutub tundmatuseni

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu piki Supeluse tänavat kulgevale siksakilisele seinale ei ole maja suuremas osas üüratuid koridore – see peaks looma hotellis kodusema tunde.
Tänu piki Supeluse tänavat kulgevale siksakilisele seinale ei ole maja suuremas osas üüratuid koridore – see peaks looma hotellis kodusema tunde. Foto: Koko Arhitektid

Järgmise aasta suveks avaneb Pärnu ranna rajoonis­ sootuks teistsugune vaatepilt: Wasa taastusravikeskuse nõukogudeaegsete ehitiste asemele kerkib üle 4000ruutmeetrine kuurort, mis suvituslinna tundlikus piirkonnas peab suhestuma ümberkaudsete väike­eramute ja kõrvalkrundil paikneva ajaloolise Wasa villaga.

Muinsuskaitse nõudmisi silmas pidades saab värske ilme nimetatud 1938. aastal ehitatud modernistlikust ja funktsionalistlikust kuurortarhitektuuri vaimust kantud majagi. Selle on projekteerinud Saksamaal riigiarhitekti büroos Suur-Berliini keskuse planeerimiselgi töötanud Aleksander Nürnberg.

Praegu käib ravi- ja majutusettevõtte Suvituse 14 kinnistul juba vilgas lammutustöö. Kaduma peavad kõik hallil nõukogude ajal maineka ehituskunstniku kavandatud pansionaadi juurde järjepanu püstitama hakatud ehitised, mis 2008. aastal kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on väärtusetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles